Moderatorzy: sztaba, Moderator, dedal, smakosz

hmmmm mi też coś się zdaje, że to bicie piany bardziej z tą galerią Nova, wydaje mi się ze Nova by miała trudniejsze zadanie, o wiele trudniejsze żeby zaistnieć na rynku porządnie niż Arena w Słupsku.
SKM18 napisał(a):Co Do galerii.... to czytając GP mowa jest że nie otrzymali na tą inwestycję kredytu... TO takie pytanie się nasuwa? Czy firma Echo dobrze stoi? Czy banki odmówiły inwestycji bo w Słupsku się nie opłaca budować?
Z tego co wiem to jednak Echo dobrze stoi , więc wychodzi na to że niewarto inwestować... w Słupsk.
SKM18 napisał(a):Więc za coś kasę biorą radni i prezydent wieć niech ruszą d..... i zaczną przyciągać inwestorów bo ja już dawno nie wiedziałem, aby było coś napędzało opytymizm, po za budującym się zakładem Morpolu (a dokłanie spółki powiązanej z tą firmą) ale co to da, pensje tam będą najniższa krajowa... ale będzie praca... a gdzie reszta... Strefa to porażka... taka prawda.... gdzie ci inwestorzy, gdzie miejsa pracy?
strefa to porażka naszych wladz. mieć strefe i nie miec nic ze strefy to w glowie sie nie miesci. jakby przyciagneli inwestorow poprzez chocby duze ulgi podatkowe, to z czasem takie inwestycje przyciagnely by kooperantow tych duzych i samo by sie krecilo. tak jak na poludniu kraju. ale u nas zazynaja kure zanim zacznie znosic jajka... niezrozumiale i traumatyczne myslenie.Rufus napisał(a):W ogóle era szalonego rozwoju galerii handlowych chyba powoli dobiega końca !?
Radek napisał(a):Rufus napisał(a):W ogóle era szalonego rozwoju galerii handlowych chyba powoli dobiega końca !?
Nic dziwnego skoro Polska się zawija, kto ma robić zakupy w tych sklepach co 2 młody Polak pracujący za granicą bez szans na powrót do kraju, może czasem jak zawita do rodziny na święta to zajdzie do takiej galerii by zrobić zakupy i tyle
smakosz napisał(a):SKM18 napisał(a):Co Do galerii.... to czytając GP mowa jest że nie otrzymali na tą inwestycję kredytu... TO takie pytanie się nasuwa? Czy firma Echo dobrze stoi? Czy banki odmówiły inwestycji bo w Słupsku się nie opłaca budować?
Z tego co wiem to jednak Echo dobrze stoi , więc wychodzi na to że niewarto inwestować... w Słupsk.
nie ma bazy antyrakietowej to sie nic tu nie oplaca robic. co do kredytu dla Echo, to tylko przykrywka... wytlumaczenie. szkoda ze miasto nie zadzialalo szybciej, bo by chociaz wydusili od nich kase na przebudowe skrzyzowania na Szczecinskiej. a tak zostalo siano... w butach. czuje ze wybuduja tem Mega-Biedronke (juz tam była mniejsza) :PSKM18 napisał(a):Więc za coś kasę biorą radni i prezydent wieć niech ruszą d..... i zaczną przyciągać inwestorów bo ja już dawno nie wiedziałem, aby było coś napędzało opytymizm, po za budującym się zakładem Morpolu (a dokłanie spółki powiązanej z tą firmą) ale co to da, pensje tam będą najniższa krajowa... ale będzie praca... a gdzie reszta... Strefa to porażka... taka prawda.... gdzie ci inwestorzy, gdzie miejsa pracy?
chyba sam nie wierzysz w to co piszeszstrefa to porażka naszych wladz. mieć strefe i nie miec nic ze strefy to w glowie sie nie miesci. jakby przyciagneli inwestorow poprzez chocby duze ulgi podatkowe, to z czasem takie inwestycje przyciagnely by kooperantow tych duzych i samo by sie krecilo. tak jak na poludniu kraju. ale u nas zazynaja kure zanim zacznie znosic jajka... niezrozumiale i traumatyczne myslenie.
Slawek napisał(a):smakosz napisał(a):oj oj jasne miasto nic nie robi żeby przyciągac do strefy inwestorow (ile to trwaa budowa jednej drogi do strefy chociażby) ale obniżanie podatkow... no z tego co pamietam to firmy inwestujące w strefie maja obniżone znacznie podatki i miasto raczej nie ma co obniżac
smakosz napisał(a):Slawek napisał(a):smakosz napisał(a):oj oj jasne miasto nic nie robi żeby przyciągac do strefy inwestorow (ile to trwaa budowa jednej drogi do strefy chociażby) ale obniżanie podatkow... no z tego co pamietam to firmy inwestujące w strefie maja obniżone znacznie podatki i miasto raczej nie ma co obniżac
Sławek: a co robi? czym kusi? nasza strefa jest najmniej aktywna w kraju. najgorsza... i tyle.
dziwi mnie, ze trzymają jeszcze tych, którzy nią kierują. przechowalnia, czy jak?

- odświeżony portal, nowe teksty, nowe atrakcjekozik napisał(a):uwierzę jak zobaczę początek robót

lucas napisał(a):[...] Po kilku latach przerwy wznowiono prace projektowe nad budową centrum handlowego Arena, które powstanie na terenach w okolicy ulicy Szczecińskiej. Inwestor, ze względu na dużą konkurencję chciał się wycofać, ostatecznie po analizie rynkowej zdecydował się na rozpoczęcie inwestycji. [...]
7.09.2010 http://www.radio.koszalin.pl/regionalne ... psku_.html
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość